Beyoğlu’ndaki İsrail Protestosunda 2 Polis Açığa Alındı

İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen İsrail protestosu, içişleri bakanının açıklamaları ve göstericilerin polis müdahalesiyle sonuçlandı. Göstericilerin İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirdiği eylemde "Katil İsrail" sloganları atıldı.

Beyoğlu’ndaki İsrail Protestosunda 2 Polis Açığa Alındı
Beyoğlu’ndaki İsrail Protestosunda 2 Polis Açığa Alındı
GİRİŞ 07.04.2024 01.20 GÜNCELLEME 07.04.2024 10.26
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili 43 kişinin yakalandığını, çoğunun serbest bırakıldığını ve 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını belirtti. Sosyal medyada tepkilere neden olan görüntülerin ardından CHP heyeti görevlendirildi. Görüntülerin paylaşılmasıyla siyasetçilerden de tepkiler geldi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer parti liderleri protesto sırasında yaşanan muameleyi eleştirdi.

Göstericiler İstiklal Caddesi’nde İsrail’i Protesto Etti

‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu tarafından İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde Filistin’e destek eylemi yapıldı. Eylemciler, “Katil İsrail, iş birlikçi AKP”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “İsrail’e kınama yetmez, ticareti kes” sloganları attı. Bir süre sonra eylemcilerin çevresi çevik kuvvet tarafından kuşatıldı ve eylemcilerden çoğu ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göstericilerin devlet büyüklerine hakaret ettiğini belirtti. Ayrıca gözaltına alınanların sayısı ve emniyet görevlileri hakkında bilgi verdi.

Siyasetçilerden Tepki

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra siyasetçilerden de tepkiler geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını talep ederken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt da protestocu gençlere yapılan muameleyi eleştirdi.

CHP, Heyet Görevlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan protestonun ardından süreci takip etmek amacıyla İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ve Ali Gökçek’i görevlendirdi. Yunus Emre, gece saatlerinde sosyal medya hesabından “Filistin Davası’na sahip çıkan gençlerimizin salıverilmesiyle beraber Vatan Emniyet’ten ayrılıyoruz” paylaşımı yaptı.

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER