Resul Emrah Şahan kimdir? Şişli Belediyesi’nin Yeni Lideri: Resul Emrah Şahan’ın Yaşam Hikayesi

Şişli'nin Yeni Belediye Başkanı Olarak Seçilen Şahan'ın İlginç Geçmişi

Resul Emrah Şahan kimdir? Şişli Belediyesi’nin Yeni Lideri: Resul Emrah Şahan’ın Yaşam Hikayesi
Resul Emrah Şahan kimdir? Şişli Belediyesi’nin Yeni Lideri: Resul Emrah Şahan’ın Yaşam Hikayesi
GİRİŞ 04.04.2024 21.22 GÜNCELLEME 04.04.2024 21.53
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

Şişli’nin Yeni Belediye Başkanı Olarak Seçilen Şahan’ın İlginç Geçmişi

Ankara’da 1982 yılında doğan Resul Emrah Şahan, İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Şişli’nin yeni belediye başkanı olarak seçildi. Ancak Şahan’ın siyaset öncesi kariyeri oldukça çeşitli ve etkileyici.

Eğitim ve Başlangıç:

Mimarlık eğitimi aldığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olan Şahan, kentsel planlama konusunda uzmanlaştı. Profesyonel kariyerine İstanbul Metropolitan Planlama’da başlayarak, şehir planlamasına ve kentsel dönüşüme katkı sağladı.

Sektör Değişikliği ve Girişimcilik:

İş hayatına yazılım ve medya sektörlerinde hizmet veren bir firmayı kurarak devam eden Şahan, bu dönemde işletme ve girişimcilik alanında deneyim kazandı.

Yerel Yönetimlere Geçiş:

2012 yılında yerel yönetimlerde üst ölçekli planlar ve saha çalışmaları yapmak üzere göreve başlayan Şahan, Beylikdüzü Belediyesi’nde Proje Koordinatörü olarak görev aldı. Bu dönemde kentsel dönüşüm, çevre planlaması ve altyapı projelerinde aktif rol oynadı.

Siyasi Kariyer ve Hizmetler:

2019 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak Şişli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Şahan, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu süre zarfında, İstanbul Planlama Ajansı ve BİMTAŞ gibi önemli kurumlarda yöneticilik yaptı.

Toplumsal Katkı ve İlgi Alanları:

Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) çalışmalarında aktif olarak yer alan Şahan, aynı zamanda müzikle de yakından ilgilenmektedir.

Yeni Görevi:

Şişli’de uzun yıllar yaşayan Şahan, 2024 yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanı olarak seçildi. Yeni görevinde, şehrin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı ve halkın yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Resul Emrah Şahan, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER